Querido Academie

De Querido Academie organiseert opleidingen en cursussen op het gebied van creatief schrijven: van beginnend niveau tot (ver)gevorderd. Met onze cursussen leg je een stevig fundament onder jouw schrijverschap en toekomstig boek. We leren je de bouwstenen en principes van een goed verhaal en vullen als het ware je gereedschapskist als auteur.

Al onze opleidingen gaan uit van de filosofie dat schrijven een ambacht is en dat iedereen dat ambacht kan leren. Onze docenten zijn zelf ook auteur en weten dus wat het is om een boek te schrijven en uitgegeven te worden. Die ervaring nemen ze mee in hun lessen.

De Querido Academie biedt schrijfcursussen op drie niveaus aan. Basis Creatief Schrijven 1 voor beginners, Basis Creatief Schrijven 2 voor wie enige ervaring heeft en voor auteurs met veel schrijfervaring is er de Meesterproef, een intensief traject van vier maanden waarin deelnemers aan een eigen boekproject werken. Ook biedt de Querido Academie verschillende eendaagse masterclasses aan over uiteenlopende onderwerpen, gegeven door auteurs die een autoriteit zijn op dat gebied.

We werken met kleine groepen, zodat docenten genoeg tijd hebben voor persoonlijke aandacht. Naast commentaar van de docent stimuleren we dat studenten elkaar ook onderling feedback geven.

De Querido Academie is onderdeel van de groep Singel Uitgeverijen, een samenwerkingsverband van zeven uitgeverijen: Querido, De Geus, De Arbeiderspers, Nijgh & Van Ditmar, Q, Athenaeum—Polak & Van Gennep en Querido Fosfor. De Querido Academie is dus stevig verankerd in het boekenvak.

Adres
020-7607249
Weteringschans 259
1017 XJ Amsterdam
Website
www.queridoacademie.nl
E-mailadres
info@queridoacademie.nl